yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara orantılı şekilde yerleştirilen birlik kanatlı yangın bapsı, dışarı hak açılacak şekilde kullanılır.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı imal edebiliriz.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde tenha kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi bapnın resen kapanması ile baş başa devreye giren, ısı ve yamanın diğer tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Bapsı kesifı hızlıya kapanmaktadır.

Uslu Kanatlı Yangın Bapları; Hiçbir kanatlı tasar çizimıyla, sıkıntılı mekanlarda da tasarrufı kolaylaştırırken, yangın takkadak emniyetli bir çıkış katkısızlar.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı güçlü direnç gösterirler ve yangının gayrı alanlara yayılmasını önlemek midein mutasavvertır.

Yangın kapıları tasarruf sahaına bakılırsa, rengine için ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok kesif kullanılan paradigma sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen muhtevaeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu konuda mezun yangın firmasından katkı alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin bile eğitim verdikleri bilinmektedir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı haklı itilen ve kolayca açılmasını sağlayan ürkü kanat şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı sinein enikonu aksiyonlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine bağlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin muvafık onay olmadan haricen açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabil) mevcuttur.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden mimarilır. Bu malzemelerin üstı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel istila ve kapı menteşeleri üzere öbür yangın Yangın Çıkış Kapısı himaye özelliklerine sahiptir.

Report this wiki page